Gina Elisabeth på Brandbu ungdomsskole: – Mange sliter veldig psykisk og det er viktig at de føler at de også blir sett

PSYKISK HELSE: Her står Gina Elisabeth Næs utenfor Brandbu ungdomsskole, med t-skjorten elevrådet hadde på under markeringen av verdensdagen for psykisk helse.

PSYKISK HELSE: Her står Gina Elisabeth Næs utenfor Brandbu ungdomsskole, med t-skjorten elevrådet hadde på under markeringen av verdensdagen for psykisk helse. Foto:

Av

Verdensdagen for psykisk helse ble markert over hele verden den 10. oktober. Dette ble også markert på Brandbu ungdomsskole, denne dagen hadde de fokus på å gi psykisk helse et ansikt. Ured har intervjuet Gina Elisabeth Næs, som sitter i elevrådet ved Brandbu ungdomsskole, om hennes tanker rundt verdensdagen for psykisk helse.

DEL

– Hva gjorde skolen og dere i elevrådet for å markere verdensdagen for psykisk helse?

– På verdensdagen for psykisk helse stekte vi i elevrådet lapper, ga ut forskjellige reklame-ting for dagen, og hengte opp plakater, forteller Gina.

Hun synes det er viktig å markere dagen fordi det er viktig at samfunnet viser at vi ikke bare bryr oss om de som klarer seg fint eller gjør det bra, men også om de som ikke har det så lett som oss andre i hverdagen.

– Mange sliter veldig psykisk, og det er viktig at de føler at de også blir sett, sier hun.

– Hva føler du er det viktigste å få fram med denne dagen?

– Det jeg føler er viktigst å få fram er at vi viser at vi vil ta vare på alle i samfunnet og at de som sliter ikke er alene, forklarer Gina.

I år var temaet «å gi tid», og det ble positivt mottatt blant de involverte.

– Jeg føler det er et veldig bra tema. Det betyr jo at vi skal gjøre små og store ting for at andre skal få en bedre hverdag. Det er kanskje ikke alle som visste helt fra før hva de kunne gjøre for å hjelpe, men å gi tid er jo et veldig godt tips. Det er bra at temaet oppfordrer oss til å «gi tid», for det kan hjelpe veldig mange, sier hun.

Hva kan du gjøre for at andre medelever skal ha god psykisk helse på skolen?
– Jeg tror ikke jeg alene kan få en annens psykisk helse til å bli bra, men alle kan hjelpe til med å gjøre små ting. Som for eksempel å smile og å si hei, når man møtes i gangene. Om man ser en stå alene i gangen kan man gå bort og ta en prat om hva som helst, sier hun.

Hvordan vil du beskrive en god venn?
– En god venn for meg er en venn som får meg til å føle meg vel, en jeg kan stole på, og som sier fra når noe er galt, forteller Gina.

Send tekst og bilder «

Har du noe du vil dele med uRed? Her kan du sende inn!

Artikkeltags