Gå til sidens hovedinnhold

Veterantog med mye annet på Grindvoll

I forbindelse med kulturminnedagene i Oslo arrangerte Norsk Jernbaneklubb den 4. september en togtur fra Oslo til Grindvoll og retur.

Ditt Hadeland

Hvorfor Grindvoll? For to år siden gjennomførte klubben også en veterantogtur som blant annet stoppet opp på Grindvoll. Grindvoll Vel hadde forberedt seg godt og klubben var svært fornøyd med mottakelsen. Når de derfor skulle arrangere en tur i år, valgte de å dra direkte til Grindvoll.

Egen stasjonsmester

Grindvoll Vel tok denne utfordringen på strak arm og arrangerte en mottakelse som var et veterantog verdig.

Noen små minutter for sent ute, ankom toget til Grindvoll Stasjon. Togets lokomotiv var selvsagt av veterantypen, en elektrisk modell kjent som L 13. De øvrige vognene var også av veterantypen der spisevogna med inventaret framsto som både elegant og luksuriøs.

Toget ble tatt imot av stasjonens egen stasjonsmester Bjørn Tommy Jensen. Han eier stasjonen og som en stor jernbaneentusiast har han brakt stasjonen tilbake til fordums stolthet. Blant annet har han funnet fram det gamle stasjonsskiltet som viser avstanden fra Grindvoll til Kristiania. De tilreisende, om lag 30 i tallet, ble møtt med musikk og kaffe og kaker som ble servert i det gamle venterommet.

250 møtte opp

Selv om Grindvoll i sin tid var et stort sentrum, har det nok aldri stått så mange på perrongen for å ta imot et tog fra hovedstaden.

Etter oppfordring fra Velet hadde det møtt fram så mange som rundt 250 personer. Mange var kledd i tidsriktig tøy og hadde tatt med seg gamle sine kjøretøy. Det var mange gamle biler, motorsykler og traktorer å se.

Etter en times tid kunne toget igjen sette seg i bevegelse, denne gangen tilbake til Oslo. Både lokale og tilreisende med en god opplevelse rikere.

Kommentarer til denne saken