Gå til sidens hovedinnhold

Vi må ta vare på lokale initiativtakere!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Operafest Røykenvik er en lokal begivenhet som har bidratt til at Gran kommune står på kartet som en kulturell kommune. Arrangementet trekker frem lokale jobber, matvarer, talenter og skaper kulturell glede i hele regionen. Det er ingen tvil om at dette har bidratt til mye positivt for regionen.

Vi i Senterpartiet synes det er veldig trist å lese at arrangørene av Operafest Røykenvik nå ser på muligheter for å arrangere begivenheten et annet sted enn Røykenvika, og at de sitter igjen med en opplevelse av at vi som kommune ikke satser på kultur. For oss er det viktig at lokale initiativtakere kommer frem i lyset og får vise frem de gode ideene sine. Det er de som virkelig satser på den kulturelle siden i kommunen, og tør å gå utenfor boksen, og det trenger vi!

Etter en pandemi som har herjet landet, var det for mange godt å samles i naturskjønne Røykenvik. Enda bedre var det at det var en folkefest i tillegg. Det er slike minner vi i Gran kommune fortsatt må bidra til å gi, og da krever det at vi får en holdningsendring. Kulturvirksomhet, frivilling innsats og sosiale møteplasser er viktig for at Gran skal være en levende bygd. Kultursjefen vår Sigmund Hagen har oppsummert det godt: «Hele granssamfunnet må nå brette opp ermene hele vegen for å støtte dette fyrtårnarrangementet som operafesten er». Vi må finne gode løsninger som vil gjøre oss mer attraktive, og vi håper at arrangørene av Operafest Røykenvik kan gi oss tilbakemelding på hva de ønsker av oss.

Det er ikke til å legge skjul på at vi i Gran kommune har en økonomi som begrenser oss fra å oppnå det uendelige. Men samtidig kan vi gjennom dialog og godt samarbeid utrette mye, og gjennom kreative løsninger klarer vi å fortsette den gode folkefesten. Vi i Senterpartiet håper at arrangørene vil komme på et møte med Gran kommune, og at dere sammen kan finne en løsning, slik at Operafest Røykenvik forblir i Røykenvik, der det hører hjemme.

Kommentarer til denne saken