FULL KONTROLL: Med ett trykk kan Bjørn Løkken åpne kjøkkenveggen.
HåVard KråGsrud

Bjørn danket ut alle på videotoppen i 2017

NM på Lygna og en dramatisk låvebrann var blant de mest populære videoene på hadeland.no i 2017. Men det var før Bjørn Løkkens kreative kjøkkenløsning gikk verden rundt.
Publisert
DEL

«Dette kjøkkenet har du aldri sett maken til» sto det i tittelfeltet på videoen hvor vi hadde besøkt Bjørn Løkken på Harestua. Den påstanden holder absolutt vann. For det er neppe noen i verden som kan vise til en like kreativ kjøkkenløsning som Harestuas svar på Reodor Felgen.

Det tok ikke lang tid før videoen tok helt av. Hadeland delte den med andre aviser i konsernet, og i løpet av få dager hadde videoen blitt spilt av over 83.000 ganger. Rundt 90 prosent av avspillingene er gjort i Norge, men videoen har blitt sett på pc-er, mobiler eller nettbrett i til sammen 30 land.

Facebook må nok ta mye av æren for den enorme geografiske spredningen av videoen, men lokalavisen var ikke den eneste som fattet interesse for den fingernemme oppfinneren. Det tok ikke mange dager etter publisering før også TV 2, VG, Aftenposten og NRKs Norge Rundt kontaktet Bjørn Løkken, og ville vise fram kjøkkenet hans. Under får du et gjensyn med de ti mest avspilte videoene på hadeland.no i 2017.

1. Dette kjøkkenet har du aldri sett maken til

  Begrepet "åpen kjøkkenløsing" får en helt ny betydning etter at du har sett denne videoen fra Harestua.

  2. NM-låta 2017, «Vi rister løs»

   3. Dyr reddes ut fra brennende låve

    Video: Jørn Haakenstad

    4. Hadelandslagets NM-sang

     5. Meadow Marie sjarmerer politiet

      6. Her får brannbilen traktor-hjelp

       7. Berging i Mohagen

        Riksveg 4

        8. Kong Hauds siste reis på Hadeland

         9. Mathilde synger «Langt å gå»

          Rolv Olav Eide og Ann Beate Solstad Eides datter Matilde har blitt scenevant og sjarmerte publikum i kultursalen søndag kveld.

          10. Brann på kornsiloen

           Videoen er tatt klokka 09.56 av Tove Winger Tveit. Den er tatt fra Parallellvegen på Jaren.

           Artikkeltags