I midten av denne uka, rett før «hele Norge» går inn i en annerledes påskefeiring, blir det bestemt om skoler og barnehager kan åpnes igjen etter høytiden. I Innlandet har fylkesrådmann Tron Bamrud allerede tatt avgjørelsen om at de videregående skolene ikke skal fysisk åpnes igjen med en gang.

– Vi trenger å skape noe forutsigbarhet inn i påskeferien. Det blir ikke aktuelt med fysisk gjenåpning av skolene våre de fire første dagene etter påske, sier fylkesrådmann Tron Bamrud i en pressemelding til Oppland Arbeiderblad.

LES OGSÅ: Ønsket deres ble innfridd: I år blir det ingen eksamen

De videregående skolene fortsetter med digital undervisning til minst fredag 18. april. Deretter reises spørsmålet igjen.

– Vi vil uansett ikke åpne skolene før tidligst mandag 20. april, sier Bamrud.

Siden 13. mars har alle videregående skoler vært stengt.

Fylkeskommunen har uttalt at de, hvis det blir en gradvis gjenåpning av skolene framover, vil prioritere de praktiske utdanningsløpene først.

– Det er det mest riktige å gjøre. Situasjonen er uavklart. Vi vet fortsatt ikke hvilke smittevernregler som vil gjelde over påske, og vi trenger blant annet litt tid for å få opp igjen skoleskyssen. Så får vi håpe at vi etter hvert kommer tilbake til en mer normalisert hverdag, sier Tore Gregersen, leder av kompetanse og tannhelse i Innlandet fylkeskommune, i den samme pressemeldingen.

Viken fylkeskommune bestemte seg før helgen for å ikke gjenåpne de videregående skolene umiddelbart etter påske.