Gå til sidens hovedinnhold

Antall søkere til HVS fortsetter å øke - TIP og elektro mest populært

Artikkelen er over 2 år gammel

Hadeland videregående skole er motstrøms resten av fylket. Mens elevtallet stuper andre steder, har Hadeland 41 flere søkere i år enn i fjor. TIP og elektro er årets mest populære retninger.

Antall elever som søker plass ved skolen øker, og neste år har 928 elever søkt seg dit. Søkertallene viser at det er 41 flere søkere enn ved søketidspunktet 1. mars i fjor. I fjor økte antall søkere fra 873 søkere i 2016 til 887 søkere i 2017.

Inneværende år er det 869 elever ved skolen, som er dimensjonert for 850 elever. Neste år er det vedtatt 939 studieplasser ved skolen, mens søkertallet altså er 928.

Totalt sett har noen færre har søkt videregående opplæring i Oppland i år enn i fjor. Dette skyldes blant annet nedgang i elevtallet i fylket. Slik er altså ikke utviklingen på Hadeland.

I Oppland ser en at trenden med at stadig større andel søker seg til yrkesfaglige studieretninger forsterker seg. 52,7 prosent av søkerne som kommer direkte fra grunnskolen har yrkesfag som førstevalg. I fjor var det 50,6 prosent.

Elleve vil gå drama

På Hadeland er det 95 søkere til 90 plasser på studieforberedende studieretning. I fjor var antallet søkere 96. Totalt har 48 elever søkt påbygg, altså et studieår som sikrer studiekompetanse. Det er kun 30 plasser.

Dramalinja på Hadeland videregående skole ble ikke startet opp i fjor på grunn av lavt søkertall. Linja er dimensjonert med 15 plasser, og hadde i fjor fire søkere. I år er situasjonen en helt annen. 11 elever har drama som førstevalg. Også musikklinja har god søkning. 16 elever har søkt på de 15 plassene.

Populære yrkesfag

Antallet som ønsker seg byggfag har gått kraftig ned. Per 1. mars er det registrert 20 søkere til 32 plasser. Antallet som har elektro som førstevalg har motsatt trend. Der er det 40 søkere til 32 plasser.

Linja som ser ut til å være aller mest populær i år er TIP, teknikk og industriell produksjon. Her er det 46 søkere til 30 plasser. I fjor var det 28 førsteårselever som hadde TIP som førstevalg.

Les mer

TIP på Hadeland er av de beste i klassa – men sliter med gamle fordommer

LES OGSÅ:

Restaurant og matfag har jobbet hardt med å markedsføre seg som ei god og attraktiv linje. I år har ti elever faget som førstevalg, mot åtte i fjor. Det er 16 plasser på linja. 38 elever har Service og samferdsel som sitt førstevalg. Her er det 48 plasser.

Les mer

Kjersti (17): - Ingen dager er kjedelige på restaurant- og matfag

LES OGSÅ:

Populært helsefag

I fjor ble det introdusert ei ny linje ved Hadeland videregående der elever inviteres til å gå et studieforberedende løp innen helse- og oppvekstfag. Linja har nå 27 søkere til 20 plasser, 22 elever har søkt på helse- og oppvekstfag, toårlig løp. Her er det 32 plasser.

Antall elever som har idrettsfag som førstevalg ser ut til å være bedre harmonisert med antall plasser enn foregående år. 31 elever har søkt på de 30 plassene som tilbys.

Medier og kommunikasjon, studieforberedende løp, har 27 søkere til 30 plasser. I fjor var det kun 16 søkere som hadde dette som førstevalg.

Bildeserie

Bildeserie: TIP ved Hadeland videregående skole.

 

Jevnakerflertallet vil til Hadeland

Det er en avtale mellom Oppland og Buskerud fylkeskommuner som åpner for at elever fra Jevnaker kan søke i begge fylker, og stille likt med andre søkere.

Søkertall for Hadeland videregående skole viser at 121 søkere (106 søkere i fjor) fra Jevnaker kommune har Hadeland vgs som sitt førsteønske. 109 søkere (108 søkere i fjor) fra Jevnaker kommune med ungdomsrett har Hønefoss vgs eller Ringerike vgs som sitt førsteønske.

I 2015 ønsket 116 jevnakerelever seg til Hadeland, mens 87 hadde Hønefoss eller Ringerike som førstevalg.

Kommentarer til denne saken