Gå til sidens hovedinnhold

Vil politikerne spare 135 millioner kroner?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gran trenger en ny vegsentral. Den kan plasseres på Sagatangen, der det er bygninger og fasiliteter som kan fylle alle funksjoner sentralen trenger. Der er det plass til å huse all redskap under ett tak. Det er også verksted og stor administrasjonsbygning. Det kan hende at det må installeres et par dusjer, ellers er bygningene på Sagatangen klare til bruk.

Å bygge en ny vegsentral kan ellers koste minst 60 millioner kroner. Kommunen sparer dessuten utgifter til å rive bygninger og plassen som gjenstår kan leies ut til bedrifter.

Nytt sykehjem kan i stedet bygges på Skjervum, der kommunen har 30 mål hvor man kan velge den beste plassen å bygge på. Det vil ikke være dyrere å bygge der enn å bygge på Sagatangen. Solgløtt og avlastningsenheten kan fortsatt være der de er nå. Men hvis sykehjemmet bygges på et helt annet sted, må det også bygges erstatninger for Solgløtt og avlastningsenheten, og rådmannen har oppgitt at det vil koste 55 millioner kroner.

Les også

«Nye» Sagatangen kan bli enda dyrere: – På noen måter er vi tilbake ved start

Tomta der vegsentralen ligger nå kan antagelig selges for 20 millioner kroner. Tomta kan kanskje gi plass til 30-40 leiligheter i blokk.

Alt i alt kan kommunen altså spare 135 millioner kroner hvis man bruker bygningene på Sagatangen til ny vegstasjon, og bygger det nye sykehjemmet på Skjervum i stedet for Sagatangen. I tillegg kommer de andre fordelene som er nevnt her og som det ikke er satt tall på.

Har kommunen råd til å la være å spare disse pengene?

Les også

Hadeland maskindrift fikk mulkt for manglende rapportering og salting

Kommentarer til denne saken