Gå til sidens hovedinnhold

Vil søke etter Anne-Elisabeth Falkevik Hagen i Langvannet

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet bekrefter at de vil gjennomføre søk i Langvannet som ligger rett i nærheten av ekteparet Hagens bolig i Lørenskog.

Det bekrefter politioverbetjent Christian Berge ovenfor Aftenposten mandag ettermiddag:

– Søk i vannet er et etterforskningsskritt som vil bli gjennomført, sier politioverbetjent Christian Berge ved Øst politidistrikt.

Tidligere har politiet opplyst at de har vurdert å gjennomføre søk i vannet, men at dette ikke var av høy prioritet på nåværende punkt i etterforskningen.

– Vi har så langt ikke bestemt tid eller sted, påpeker likevel Berge ovenfor avisen.

Les også

Slik analyseres trusselbrevet i Hagen-saken

 

Nye etterforskningsskritt

Mandag er det 82 dager siden Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra sitt eget hjem i Sloraveien på Fjellhamar. Det er ikke blitt gitt livstegn fra trebarnsmoren siden den antatte bortføringen.

Familien Hagen bodde på Hadeland til begynnelsen av 80-tallet.

Les også

Sissel Marit (70) var nærmeste nabo da familien Hagen bodde på Hadeland: – De er enestående folk

 

Les også

Slik beskrives savnede «Lisbeth»: – Hun er verdens snilleste dame, mamma og bestemor

 

Politioverbetjent Christian Berge opplyser til RB at det foreløpig ikke er gjort nye gjennombrudd i saken.

– Etterforskningen pågår for fullt, og det gjennomføres nye etterforskningsskritt hele tiden.

Han gjentar at politiet har et stort ønske om å komme i kontakt med personene som skal ha bortført 68-åringen.

– Det har dessverre ikke kommet nye livstegn. Kommunikasjonsplattformen motparten har tatt i bruk, er svært uegnet. Vi har et stort ønske om å komme i dialog med motparten ved hjelp av en annen plattform, sier Berge til Romerikes Blad.

LES OGSÅ: – Fryktscenarioet er at gjerningsmennene tar livet av henne av frykt for å bli straffet

– Peker mot Balkan

Tidligere sjef for den hemmelige etterretningsgruppen E14, Ola Kaldager, mener sporene i forsvinningssaken på Romerike peker mot Balkan.

Politiets hovedteori er at Anne Elisabeth Hagen ble bortført mot sin vilje fra huset sitt 31. oktober i fjor. Fortsatt har politiet ingen mistenkte, og de har tidligere sagt at de har indikasjoner på at profesjonelle kan stå bak.

Til NRK sier Kaldager at det er nok snakk om proffe folk og at man kan se det på blant annet sporene og måten politiet har måttet etterforske saken.

Kaldager forteller videre at sporene man har kan peke mot profesjonelle kriminelle på Balkan.

– Man trenger ikke å se lenger enn til Sverige, som har koblinger til slike miljøer på Balkan. De har ressurser og trening fra borgerkrigen. Det var ikke uvanlig med kidnappinger på Balkan da, sier den tidligere spionsjefen til NRK.

LES OGSÅ: VG: Tom Hagen møtte sivilt politi på bensinstasjon timer etter bortføringen

Fakta:

  • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i perioden 9.15-13.30 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever et større pengebeløp. Ifølge VG skal kravet være på 9 millioner euro i kryptovalutaen monero, som er nær usporbar.
  • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol har den siste uken gått ut med en offentlig etterlysning.
  • Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble forrige uke avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.
  • Mandag formiddag har det kommet inn over 1.169 tips i bortføringssaken.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.