Gå til sidens hovedinnhold

Ville ikke avsløre seg – utsatte søk i Langvannet

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet anser søk i Langvannet som en del av et utvidet åstedssøk.

Det opplyser politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

– Som flere medier omtalte i går, har politiet besluttet å søke i Langvannet. Vannet grenser til Hagens eiendom, og vi anser det derfor som en del av det utvidede åstedet for søk etter relevante spor, opplyser politioverbetjent i Øst politidistrikt, Christian Berge.

Han opplyser videre at politiet har ventet med å gjennomføre søket i frykt for å avsløre den skjulte etterforskningen som pågikk i 10 uker.

– Dette har ikke kunnet vært gjennomført tidligere av fare for eksponering av saken. Vi kommenterer ikke dette søket ytterligere i dag, og kommer tilbake med tid og sted på et senere tidspunkt, sier Berge i pressemeldingen.

Bortført

Onsdag er det 12 uker siden Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt eget hjem i Sloraveien på Fjellhamar. Politiet jobber fremdeles ut fra en hovedhypotese om at hun har blitt bortført. Motivet til bakmennene, mener politiet er økonomisk vinning.

Anne-Elisabeth Hagen er gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen.

Etterforskningen av den antatte bortføringen ble umiddelbart satt i gang etter at Tom Hagen kom hjem fra jobb den 31. oktober 2018 og fant det som skal være et trusselbrev som inneholdt krav om løsepenger og alvorlige trusler om hva som ville skje med Anne-Elisabeth Hagen om pengekravet ikke ble innfridd.

Det siste livstegnet etter Anne-Elisabeth Hagen er ifølge politiet en telefonsamtale hun hadde med et familiemedlem klokka 09.14 den 31. oktober i fjor.

Få nye tips

Med hensyn til trebarnsmorens liv og helse, hold politiet lenge etterforskningen skjult. Onsdag 9. januar – 10 uker etter den antatte bortføringen – gikk politiet offentlig ut med informasjon om saken.

De siste to ukene har tipsene strømmet inn til politiets nyopprettede tipsmottak på Gardermoen. Antall tips har imidlertid avtatt denne uken.

– Status er uforandret siden i går. Det har kommet få nye tips det siste døgnet, opplyser politioverbetjent Berge tirsdag morgen.

Fakta:

  • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i tidsrommet mellom klokka 09.15 og 13.30, onsdag 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • Ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever et større pengebeløp. Ifølge VG skal kravet være på 9 millioner euro i kryptovalutaen monero, som er nær usporbar.
  • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol har den siste uken gått ut med en offentlig etterlysning.
  • Et videoopptak viser tre personer, to gående og en syklist, som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. Syklist ble tidlig avhørt og sjekket ut av saken. Det kommet tips om de andre personene, men de er ikke identifisert.