Vogntog stod fast på E16 - har kommet seg videre

Snøfallet gir glatte veger. Dette er i bakken på fylkesveg 241 på Jevnaker, på vegen mot Klekken. Vogntoget var berget like over klokken 8.

Snøfallet gir glatte veger. Dette er i bakken på fylkesveg 241 på Jevnaker, på vegen mot Klekken. Vogntoget var berget like over klokken 8. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er snødekte veger over hele distriktet, og klokka 6.45 kom meldingen om et vogntog som står fast på E16 mellom Jevnaker og Lunner.

DEL

Politiet meldte tirsdag morgen at det stod et vogntog fast og sperret det ene feltet på E16. Både politi og tungberger var på veg til stedet.

Rett før klokka 8.00 opplyser politiet at vogntoget var kommet seg videre, før politiet kom til stedet.

Før meldingen om vogntoget kom så det ut til at det trafikkavviklingen gikk greit på morgenkvisten.

Ved Lunner Auto, som driver med bilberging, får vi opplyst at de er ute med to biler på morgenen, uten at det foreløpig er noe stort renn etter bilister som trenger hjelp. Den ene bilen var på veg for å hjelpe vogntoget på E16 da vi snakket med dem rett etter klokka 7.00.

Været var meldt

Snøen var meldt, og det har ikke manglet på advarsler om vinterføre i dagene som har gått.

– Legg om dekk, eller la bilen stå, har vært gjennomgangstonen.

Les også: I morgen kommer snøen: – Har du sommerdekk på bilen og det blir isete og glatt kan du faktisk ikke kjøre i det hele tatt

Snøfallet begynte mandag ettermiddag, med påfølgende bilberging og kø i Olumslinna.

Les også: Vogntog måtte berges i Olumslinna - biler sto halvannen time i kø

Det er meldt fortsatt snøvær utover morgenen og formiddagen torsdag, noe som kan medføre fortsatt vanskelige kjøreforhold.

Utpå ettermiddagen er det meldt at snøværet går over til regn, som fortsetter inn i onsdagen, med røde tall på gradestokken.

Tirsdag morgen: Snødekket veg i Lunner.

Tirsdag morgen: Snødekket veg i Lunner. Foto:

Artikkeltags