Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Flere millioner i Grasrotandelen - og du er blitt enda viktigere

Fra nyttår økte Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det vil bety økte inntekter til grasrotmottakerne i Oppland.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Når du spiller hos Norsk Tipping kan du selv velge en mottaker som ligger ditt hjerte nær, og som får sju prosent av beløpet du spiller for. Det er dette som heter Grasrotandelen. I Oppland er mer enn 1600 lag og foreninger registrert som grasrotmottakere, innen alt fra korps og idrett til dyrevern og humanitær innsats. Til sammen fikk disse drøyt 18,9 millioner kroner fra Norsk Tippings kunder i 2017.

Dyrebeskyttelsen er blant de største grasrotandel-mottakerne.

- Når Grasrotandelen nå er økt til sju prosent blir hver enkelt grasrotgiver enda mer verdt for foreningene, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Det finnes om lag 30 000 registrerte grasrotmottakere over hele landet, og bredden er svært stor.

- Det er en vanlig misforståelse at Grasrotandelen kun omfatter idrettslag, men det stemmer ikke. Det finnes grasrotmottakere som driver med alt fra ungdomsarbeid til sjakk og amatørteater. Fortsatt har rundt halvparten av Norsk Tippings kunder ikke valgt seg en grasrotmottaker, sier Anne Helseth.

Er du ikke grasrotgiver? Bli grasrotgiver her.

I Oppland er det en rekke idrettslag på ti på topp-listen over grasrotmottakere. Men dyrevern og kreftomsorg har også mange støttespillere.

Her er ti på topp mottakere av Grasrotandelen i Oppland i 2017:


1. Raufoss IL Fotball Vestre Toten Kr 495 315

2. Dyrebeskyttelsen Norge avd. Gjøvik Gjøvik Kr 431 015

3. Lillehammer Ishockeyklubb Lillehammer Kr 358 429

4. Vind Idrettslag Gjøvik Kr 273 387

5. Skreia Idrettslag Østre Toten Kr 272 564

6. Biri Idrettslag Gjøvik Kr 236 379

7. Valdres FK Nord-Aurdal Kr 236 288

8. Barnekreftforeningen Oppland Gran Kr 232 455

9. Jevnaker IF Fotball Jevnaker Kr 227 481

10. Foreningen mot kreft Gjøvik Kr 181 886

Dette er Grasrotandelen

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009, og er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen sin direkte til et lag eller en forening.

I 2017 ble 455 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger, mens utbetalingen vil øke betraktelig i 2018

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av Norsk Tippings kommisjonærer, på Norsk Tippings nettside eller via spilleappen deres.

Du kan søke på grasrotmottakere her. Søk opp ønsket grasrotmottaker og velg "tilknytt". Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.

Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster.

Del artikkelen på Facebook