Gå til sidens hovedinnhold

– En fantastisk leder

Norwegian-pilot og lokalpolitiker Willy Westhagen støtter Bjørn Kjos:

Artikkelen er over 6 år gammel

Westhagen gikk tirsdag ut på Facebook og ga sin støtte til Norwegian-sjefen. – Nå orket jeg ikke å bare sitte og se på lenger, sier piloten.

TINGELSTAD: Pilotstreiken i Norwegian var tirsdag inne i sitt ellevte døgn. Ifølge E24.no er over 200.000 passasjerer så langt rammet.


«Jeg er stolt av å ha deg som toppleder. Jeg er for tiden ikke stolt av å være pilot.»


Slik lyder et kort utdrag fra Willy Westhagens innlegg i Facebook-gruppa «Vi som støtter Bjørn Kjos» tirsdag. 63-åringen fra Tingelstad jobber i Norwegian som pilot og har, ifølge innlegget, vært ansatt der siden 1993. I tillegg er Westhagen aktiv i lokalpolitikken og er ordførerkandidat for Gran Bygdeliste.

Uenig med NPU og Parat

I korte trekk handler konflikten om at pilotene krever en tariffavtale med moderselskapet i Norwegian-systemet, noe Norwegian mener ikke er mulig. I tillegg forhandles det om lønns- og arbeidsvilkår. Westhagen poengterer at han er medlem av fagforeningen NPU (Norwegian Pilot Union) og Parat, men at han ikke kan stå for det foreningen nå kjemper for.


– Det nytter ikke å bare fortsette å kjempe imot og se tilbake på glansdagene til SAS og den skandinaviske modellen. Markedet er ikke det samme. Jeg liker ikke all utvikling, men dette er et speilbilde av hvordan vi mennesker handler. Vi løper etter det billigste. Det er en grunn til at det ikke er nærbutikker på hvert hjørne lenger, sier Westhagen.

– Har kjørt seg fast

Piloten forteller videre at han opplever Kjos som en fantastisk leder, men påpeker at fagforeningen er viktig.
– Han er jordnær og tenker absolutt på de ansatte. Samtidig er han en hard nøtt og vi trenger fagforeningen. Men, i den pågående konflikten synes jeg NPU og Parat har kjørt seg fast ved å kun stå på prinsippene.
 

– Hvor lenge tror du streiken vil vedvare?
– Det er vanskelig å si. Jeg har i flere dager tenkt at «det er over i morgen». Dette er en krevende situasjon og mange er redde for jobbene sine, svarer piloten.

– Som å banne i kjørka

Tirsdag hadde Westhagen i overkant av 2600 «likes» på Facebook. Men han legger ikke skjul på at det er krevende å gå imot fagforeningen.


– Dette er som å banne i kjørka. Selv om det er flere piloter som er uenig med NPU og Parat, kan det bli tøft å møte kolleger.

Kommentarer til denne saken