Hurra for ungdoms-bedriftene våre!

Kroken UB: Bettina Glosli (fra venstre), Guro Aslaksen og Gro Anita Solheim lager og selger en dørkrok for å henge fra seg ting på. Vetle Strand Wulff er også med i bedriften. Foto: privat

Kroken UB: Bettina Glosli (fra venstre), Guro Aslaksen og Gro Anita Solheim lager og selger en dørkrok for å henge fra seg ting på. Vetle Strand Wulff er også med i bedriften. Foto: privat

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Mandagens leder Onsdag og torsdag var ungdomsbedrifter fra hele fylket samlet til finale på Otta. Å etablere ungdomsbedrift (UB) bygger på prinsippet om å lære ved å gjøre. I løpet av skoleåret bruker elevene ulike fagkunnskaper på en praktisk måte og får erfaring fra å drive bedrift. De tilegner seg mye av kunnskapen på egen hånd. Med på laget har de lærere og mentorer fra lokalt næringsliv. De fungerer som veiledere. Gjennom flere år har dette arbeidet vært drevet på en usedvanlig god måte på Hadeland. Ungdomsbedrifter har hentet hjem pris etter pris. Årets messe er intet unntak.

I år deltok fire bedrifter fra Hadeland videregående skole på fylkesmessa. De fire tok 23 av 36 priser! Kroken UB fra Hadeland videregående skole gikk helt til topps og fikk tittelen beste ungdomsbedrift. I tillegg gikk både andre- og tredjeplassen også til Hadelands-bedrifter, nemlig Roll-it Up UB og Prom Event UB. Kroken UB tok også førstepremien for beste markedsføring. MyOffice UB, også fra Hadeland, vant klassen for beste kundeopplevelse på nett. Roll-it Up UB vant for beste forretningsplan. Prom Event UB hadde den beste reklamefilmen. Det er bare å ta av seg hatten og alle andre hodeplagg for det arbeidet som er gjort og gjøres ved skolen. Her har både elever og lærere gjort en kjempejobb!

Det å drive en ungdomsbedrift er matnyttig lærdom. Det er lærdom som er mulig å overføre til det virkelige liv for de unge «bedriftslederne» og «markedsførerne». I tillegg burde det i enda større grad være matnyttig lærdom for lokalsamfunnets næringsliv. Det vil ikke overraske oss om flere av de unge i dag som gløder av iver i sine UB, er framtidas gründere og bedriftsledere. Kanskje vil det være lurt av næringslivet å skape et enda tettere bånd mot Hadeland videregående skole?

I slutten av april skal Kroken UB til NM i Lillestrøm og konkurrere blant landets beste ungdomsbedrifter. Vi ønsker Bettina Glosli, Gro Anita Solheim, Guro Aslaksen og Vetle Strand Wulff lykke til.

Artikkeltags